Sydals Korets kagebog

Småkager fra Margrethe

200g melis (jeg bruger kun 150g)


1/2 dl.flydende Becel

1 æg


1 dl.Sesamfrø  1 dl Hørfrø  1 dl solsikkefrø

1dl  Hvedeklid  2 dl Havregryn 2 spsk. mel

2 tsk bagepulver 2 tsk vaniliesukker

Røres sammen sættes på plade med teske som stor 

hasselsnødstr. god afstand bages ved 190 g. i ca 7 min.

til de er pænt brune            

Prjaniki

500 g mel

1 kop honning

1/3 kop sukker

1/2 kop vand

1 spsk smør

1 æg

1 tsk. nelliker og kanel (pebermynte)

1 tsk. natron.

Glasur:

100 g sukker, vand.

Smelt honning med sukker, krydderier og smør. I afkølet masse tilsæt mel, bagepulver, æg og ælt dejen sammen og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
Rul den tyndt ud og stik den ud med nogle former. Læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader C i 12-15 minutter. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle. Smør kager med glasur og rister dem lidt i ovn.

Dejen til 10-12 stk :
500 g mel
50g sukker
lidt salt
6 stk æg
1/2 dl mælk
25g gær
200g smør

Rom Baba

:
Vand - 1 / 2 l
sukker - 250 g
vanille stik ( delt i halve på langs og fjern frø)
Dark Rum - 50 ml



sirup


creme:
250 ml piskefløde
50 g sukker
kirsebær tildekoration

Rør gæren ud i den lune mælk, rør 100 g melet i. Dæk det til og lad det hæve i 30 min.
Pisk smørret med sukker og et æg ad gangen. Rør de 400 g. mel i, tillige med den hævede dej. Fyld dette i smurte portionsrandforme, der kun fyldes halvt op. Dæk formene til og lad dejen hæve, til den når formens kant. Sæt formene i en 200 grader C varm ovn og lad kagerne bage i 15min. Stik i kagerne med en kødnål for at se, om de er færdig bagte, hænger der dej ved, må kagerne bage lidt længere.

Lad kagerne køle lidt af i formene, når de er bagt.

Kog lage af vand og sukker, tag det af varmen og hæld rom i, held denne lage over kagerne lidt efter lidt, de skal kunne suge det hele. Når de er blevet kolde, vendes kagerne ud, pyntes med piskefløde og kirsebær.